Woningoverval in Maarssen, politie zoekt getuigen

26 dagen geleden gepubliceerd

Een bewoner van een flatwoning aan de Bisonspoor in Maarssen is op dinsdagavond 2 april 2024 omstreeks 22.00 uur overvallen in zijn woning. De politie is op zoek naar getuigen die rond dat tijdstip iets verdachts hebben gezien of meer informatie hebben over de overval.

Omschrijving van de gebeurtenis

Op de genoemde avond werd de bewoner via de intercom in de centrale hal van de flat benaderd door een persoon die zich voordeed als bezorger van eten. Toen de bewoner zijn voordeur opende, werd hij geconfronteerd met mannen die een mes in hun hand hadden.

De mannen drongen de woning binnen en duwden de bewoner op de grond. Ze doorzochten de woning en bonden de bewoner vervolgens vast op een stoel. De bewoner wist zichzelf los te maken toen de mannen te voet vertrokken. Het is onduidelijk wat de overvallers hebben meegenomen.

Signalement van de verdachten

De verdachten zijn vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Ze hebben een tenger postuur, met uitzondering van één van de mannen die een fors postuur had. De gezichten van de mannen waren half afgedekt met een zwarte doek en sommigen droegen een helm met rode puntjes.

Oproep aan getuigen

De politie roept getuigen op die iets hebben gezien rond het tijdstip van de woningoverval. Ook mensen die camerabeelden hebben of andere informatie die kan bijdragen aan het onderzoek, worden gevraagd zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.