Steekincident in Maarssen, politie zoekt getuigen

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

In Maarssen vond op zaterdag 2 maart een steekincident plaats waarbij een 32-jarige inwoner gewond raakte. Het slachtoffer werd rond 11.30 uur gestoken tijdens een woordenwisseling op de Westkanaaldijk. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Woordenwisseling eindigt in steekincident

Het slachtoffer liep die ochtend met zijn hond op de Westkanaaldijk, nabij de voet- en fietsopgang van de Maarssenbrug. Op dat moment passeerde een man op een Speed Pedelec, die in aanraking kwam met de loslopende hond. Hierdoor ontstond er een woordenwisseling tussen de fietser en de voetganger. De fietser trok op een gegeven moment een mes en stak het slachtoffer in zijn gezicht. Vervolgens stapte de man weer op zijn fiets en reed in de richting van Utrecht. Het slachtoffer moest zich met een forse steekwond laten behandelen in het ziekenhuis.

Signalement van de verdachte

De verdachte wordt omschreven als een blanke man van ongeveer 60 jaar oud en 1.85 meter lang. Hij heeft grijs haar met een lichte baard, een slank postuur en droeg een bril met gele glazen. Hij droeg fietskleding en reed vermoedelijk op een Speed Pedelec met fietstassen.

Oproep aan getuigen

De politie is een onderzoek gestart en bekijkt ook mogelijke camerabeelden in de directe omgeving waar de verdachte mogelijk op te zien is. De politie roept de verdachte op zich te melden bij het politiebureau. Ook getuigen van het incident of mensen met informatie over de man worden verzocht zich te melden. Mogelijk zijn er mensen die de man aan de hand van het signalement herkennen of hem kort voor of na het incident hebben zien fietsen. Alle informatie is belangrijk voor het onderzoek.