Woninginbraak in Loenen aan de Vecht: Zware kluis en luxe goederen gestolen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een groep inbrekers heeft op vrijdag 26 januari een huis aan de Lutgerslaan in Loenen aan de Vecht beroofd. Opvallend is dat ze een verankerde kluis van meer dan 400 kilo hebben meegenomen.

Inbraakdetails

Het gezin verliet het huis rond 18.30 uur. Een buurtbewoner belde hen later op de avond met het nieuws dat er persoonlijke eigendommen rond hun huis verspreid lagen. Bij thuiskomst bleken alle kamers overhoop gehaald en was de kluis verdwenen. Ook zijn er meer dan 70 luxe items, zoals Rolex horloges en Chanel tassen, gestolen. De inbrekers zijn vermoedelijk binnengekomen via de achterzijde van de woning door een raam te forceren.

Verdachten en vluchtauto op beeld

De woning is voorzien van diverse camera’s. De verdachten en hun mogelijke vluchtauto, een Volkswagen type 8 zonder kentekenplaten, zijn vastgelegd op beeld.

Signalement verdachten

  1. Man met lichte huidskleur en zwart haar. Hij droeg een zwart petje met licht ‘Under Armour’ logo, donkere buff over zijn neus, blauwe bodywarmer met een rood logo van ‘Ralph Lauren’, grijs/bruine trui, blauwe spijkerbroek, horloge om linker pols, groene handschoenen en zwarte Nike schoenen met witte zolen.
  2. Man met lichte huidskleur en kaal tot kort haar. Hij droeg een zwarte jas met een lichte streep ter hoogte van de borst en capuchon, zwarte handschoenen, grijze spijkerbroek en zwarte schoenen.
  3. Man met lichte huidskleur en zwart haar tot over de oren, naar achteren gekamd. Hij droeg een grijze buff over zijn neus, zwarte jas met capuchon, zwarte broek, zwarte handschoenen, zwarte Adidas schoenen met witte strepen en een donkere rugzak met roze vlekken.

Signalement auto

De mogelijke vluchtauto is een lichtgrijze Volkswagen Golf 8 met een panoramadak, spoiler boven de achterklep, donkere streep ter hoogte van beide dorpels en zonder kentekenplaten voor en achter.

Oproep tot informatie

Heeft u een van de verdachten herkend of de mogelijke vluchtauto zonder kentekenplaten gezien? Alle informatie kan waardevol zijn.