Wapens en mogelijke explosieven ontdekt na verkeersruzie op de A2

7 maanden geleden gepubliceerd

Een verkeersruzie op Rijksweg A2 op maandag 2 oktober leidde tot een inval in een woning in Maarssen. Hier troffen agenten diverse wapens en mogelijke explosieven aan. Er zijn twee verdachten, 25 en 32 jaar oud, aangehouden. Zij zullen op maandag 9 oktober worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Verkeersincident leidt tot onderzoek

Het incident begon toen een verkeersdeelnemer meldde dat een andere automobilist een vuurwapen toonde op de A2. Na onderzoek vond de politie later in de week het voertuig, dat onbeheerd geparkeerd stond in Maarssen. De bestuurder of eigenaar van het voertuig was niet aanwezig. Hierop besloot de politie de bijbehorende woning te doorzoeken.

Inval en aanhoudingen

Bij de doorzoeking van de woning werden de twee verdachten aangehouden. In de woning werden meerdere vuurwapens en mogelijke explosieven aangetroffen. Na onderzoek bleken de explosieven namaak te zijn, maar wel geschikt voor afdreiging. De vuurwapens bleken vermoedelijk gas- en alarmpistolen te zijn die omgebouwd waren naar vuurwapens.

Inbeslagname van wapens en overige goederen

Naast de wapens en de nep-explosieven nam de politie ook een hoeveelheid drugs en een groot geldbedrag in beslag. De politie zet het onderzoek voort.