Ernstig gewond na aanrijding in Breukelen, politie zoekt getuigen

7 maanden geleden gepubliceerd

Een 26-jarige man uit Amsterdam is ernstig gewond geraakt na een aanrijding in Breukelen. De man was afgestapt van zijn elektrische fiets toen hij werd aangereden door een auto. De politie is op zoek naar getuigen en mogelijk camerabeelden van het incident.

Incident

Het incident vond plaats rond 21:00 uur op woensdag 30 augustus op de Portengense Zuwe in Breukelen. Het slachtoffer hoorde een auto aankomen en besloot te wachten voordat hij overstak. Toen hij omkeek om veilig over te steken, werd hij aangereden. Het slachtoffer kwam door de aanrijding los van de grond en viel hard. Hij zag nog net dat het om een klein zwart model auto ging. Helaas is er geen kenteken bekend. De auto stopte niet, maar reed door in de richting van het kruispunt Veenkade-Geerkade.

Zwaar beenletsel

Het slachtoffer kon niet meer op zijn been staan en belde direct de hulpdiensten. De ambulance nam de man mee naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen werd geholpen. Hij heeft meerdere breuken opgelopen en moet geopereerd worden.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto en vraagt getuigen zich te melden. Ze zijn ook geïnteresseerd in informatie over een kleine zwarte auto met onverklaarbare schade, eind augustus. Daarnaast willen ze weten of iemand eerder een kleine zwarte auto met gevaarlijk rijgedrag heeft zien rijden op de weg.