Diefstal en aanrijding bij benzinepomp in Kockengen

7 maanden geleden gepubliceerd

Op 14 februari 2023 heeft er een diefstal en aanrijding plaatsgevonden bij een benzinepomp aan de Kerkweg in Kockengen. Een 65-jarige medewerker werd aangereden door een klant die zonder te betalen wilde wegrijden. De medewerker raakte hierbij gewond.

Beschrijving incident

De medewerker was rond 13.30 uur aan het werk bij de garage naast de pomp toen hij een witte Volkswagen Golf zag aankomen. De kentekenplaten van de auto waren afgeplakt, wat de aandacht van de medewerker trok. Hij stelde een aantal vragen aan de bestuurder en bleef bij de auto staan omdat hij er geen goed gevoel bij had.

Toen de bestuurder probeerde weg te rijden zonder te betalen, ging de medewerker voor de auto staan om hem tegen te houden. De automobilist was echter niet van plan om te stoppen en reed toch weg. Het slachtoffer werd een aantal meter meegesleurd door de auto en kwam op de grond terecht. Hij liep verwondingen op aan zijn arm en been. De automobilist gaf hierna nog meer gas en ging ervandoor.

Signalementen

De verdachte wordt omschreven als een man tussen de 20 en 30 jaar, ongeveer 1.80 meter lang, met een licht getinte huidskleur en kort zwart haar. Hij droeg een petje, een zwart vest en een lichtgrijze broek.

De auto is een witte Volkswagen Polo, mogelijk een GTI, met specifieke zwarte velgen en zwarte merktekens. De auto heeft een neppe sportieve bumper en steenslag op de motorkap. De verf op de voorbumper was afgebladderd. Het kenteken dat op de afgeplakte kentekenplaten was geschreven, was J-519-..

Oproep aan getuigen

De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte en roept getuigen op die de verdachte of de auto herkennen. De beelden van de verdachte en de auto zijn eerder gedeeld in de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op 5 juli 2023.